Festival Guspira

Neix el Guspira, el primer festival d’arts escèniques de Santa Maria de Martorelles.

L’Ajuntament de Santa Maria de Martorelles, des de les Àrees de Cultura i de Promoció Econòmica, impulsa el Festival Guspira, el primer esdeveniment d’arts escèniques a l’aire lliure que viurà el municipi. El festival tindrà lloc els dies 4 i 5 de setembre, i comptarà amb un cartell copat per artistes professionals de primer nivell.

El Festival Guspira, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, és una iniciativa de l’Ajuntament i del veí del municipi Pau Segalés, mag professional i director artístic d’altres festivals, com el Festival Artístic Internacional L’Arlequí i el Festival Faràndomus.

Tortell Poltrona, cap de cartell del festival

La primera edició del festival compta amb un cartell format per un total de set propostes de diverses disciplines artístiques com ara el circ, la màgia o la música. Així, es podrà gaudir de l’espectacle Post-clàssic de Tortell Poltrona, pioner europeu en la renovació del pallasso; del concert dels músics valencians Mireia Vives i Borja Penalba, que presentaran el seu tercer treball, Cançons de fer camí; del número de bicicleta acrobàtica Kalabazi, de l’artista suïssa-brasilera Jessica Arpin; del xou de màgia de l’il·lusionista solsoní Pere Rafart; de la instal·lació interactiva Trepitgem Fusta, creació del mateix Segalés i del clown Negro Casali; del concert de Swing i New Orleans jazz La Voodoo Trio, i de l’audició de l’entitat local Societat Coral La Fló.

A banda, durant la setmana del festival s’exposarà al Casal Cultural la mostra 25 Anys Sense Fronteres, un recull retrospectiu de la història de l’ONG Pallassos Sense Fronteres.

L’escenari principal estarà situat al Parc de la Torrentera, on també s’instal·larà una zona gastronòmica amb food-trucks per als assistents. Més enllà d’aquest espai, l’audició de la Societat Coral La Fló es desenvoluparà a l’entorn de la Font Sunyera, i l’espectacle de màgia de Pere Rafart tindrà lloc a dins de l’Església de Santa Maria de Martorelles.

Darrera actualització: 22.08.2021 | 23:30