Festes de Nadal 2020-2021

En aquest espai trobareu un recull de les diverses activitats que s'han fet durant els dies de Nadal.

Amb un Nadal atípic s'han programat un seguit d'activitats adreçades sobretot als més menuts, les famílies i la gent gran del poble.

Durant gairebé tots els dies tindrem la visita d'un personatge molt especial, el Patge Gregori, que a més aquest any tenia un especial interès per trobar cabres al municipi.

Tot comença amb la visita del Patge Gregori a l'escola el dia 18 de desembre per recollir els desitjos dels nens i de les nenes. Ens consta que és una jornada molt intensa i el Patge Gregori pot prendre bona nota d'allò que els més petits li expliquen.

Dissabte 19 de desembre ens vam aplegar a la plaça per anar a buscar el Tió de Nadal. Per anar-hi i trobar-lo vam comptar amb la inestimable ajuda d'en Pere Tió, un pastor de tions pertanyent a una llarga nissaga familiar que es dedica des de temps immemoriables a la cerca de tions de Nadal. Gràcies al seu olfacte i a les seves cançons el vam poder trobar endinsat en un tros de bosc amb una gran clariana per poder-s'hi acostar.

Fer cagar el Tió no pot esperar. Diumenge 20 de desembre a la plaça de l'Església, amb una llarga cua, passen els més menuts del poble. El fan picar de valent amb cops de bastó amb una gran diversitat de cançons popular per aconseguir que el Tió faci una dolça cagada.

El mateix diumenge 20 de desembre es pot visitar la representació amb titelles "El Nadal i Els Reis d'Orient", que ens porta la companyia "Galiot Teatre", al Casal Cultural amb passis continus de grups reduïts.

El dimecres 23 de desembre és el torn per a la gent gran del poble que reben la visita de dos músics de proximitat, l'Oscar Bretau i en Pau Sagalés. Ambdós porten un repertori amb cançons conegudes per felicitar el Nadal porta per porta de tothom que s'apunti. Entre d'altres visiten la Residència Les Palmeres.

Amb l'any nou començat, el Patge Gregori i el seu ajudant en Marcelino aniran a visitar les nenes i nens del poble que hagin demanat aquest any lliurar la carta dels desitjos amb antelació. Els dies 2, 3 i 4 de gener aniran porta per porta a veure'ls i recollir les cartes per Ses Majestats els Reis de l'Orient. A més porten un vídeo sorpresa en exclusiva pels més menuts.

Per fi arriba el dia de major il·lusió i màgia al poble. El dia 5 de gener es pot visitar el campament que Ses Majestats els Reis de l'Orient instal·len al Parc de la Torrentera i a la pista poliesportiva. Amb tot el seguici de Ses Majestats instal·lat al Parc, es pot gaudir de l'espera fins a arribar davant la presència dels Reis Melcior, Gaspar i Baltasar. I com que són màgics i tot ho poden, visiten a les famílies confinades a davant de casa seva per portar la mateixa il·lusió d'aquells que han pogut visitar el campament reial.

Per cert, recordeu que el Patge Gregori aquest any tenia un especial interès per trobar cabres a Santa Maria de Martorelles aquest Nadal? Ens sembla que els Reis li han concedit el seu desig en forma de regal amb un peluix d'una cabra.

Quin cost té:

Activitats gratuïtes. Cal fer reserva prèvia per participar.

Adreça:

Plaça de l'Església, carrers del poble, Parc de la Torrentera i Pista poliesportiva.

Pista poliesportiva

Carme, 4 - 08106 Santa Maria de Martorelles - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 935 931 828
Fax: 935 791 547
Adreça electrònica: smmt.ajuntament@santamariademartorelles.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 08.01.2021 | 16:36