Cultura

Benvinguts a la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Santa Maria de Martorelles, amb la qual continuem el desenvolupament i millora de la web de l’Ajuntament que es va renovar fa uns mesos.

Donarem continuïtat a aquestes publicacions per regidoria, en nom de la transparència, per tal de que la ciutadania conegui com es gasten els seus diners i aprofitem l’èxit del primer Festival Guspira per a presentar l’informe econòmic d’aquesta activitat.

Festival Guspira

La idea neix de voler apropar la cultura al poble i no estar sempre aïllats d’ella al viure en un poble petit. Mentre treballàvem en el desenvolupament de la idea, des de les regidories de turisme i activitat econòmica vàrem veure clar que era una oportunitat per ajudar al comerç del poble a qui, la COVID-19, els ha perjudicat durament. Vàrem preveure que seria un cap de setmana on hi hauria l’afluència de molta gent al poble, gent que segurament faria despesa en aquell moment i que, a més a més, després de conèixer-nos potser voldria tornar alguns altre cap de setmana, potser per fer un vermut a la plaça, potser per fer un dinar ...... Per tant, i resumint, teníem dos objectius clars en el projecte:

  • Apropar la cultura a Santa Maria de Martorelles
  • Ajudar al comerç del poble

 

Aquest any teníem la possibilitat, segons normativa, d’obviar la regla de la despesa per poder ajudar a la recuperació econòmica, i vàrem decidir ser valents i tirar endavant la idea. Els objectius eren clars i l’oportunitat única.

Un cop celebrat el festival estem contents ja que hem aconseguit el que ens proposàvem: Tots junts vàrem gaudir dels 7 espectacles culturals d’una qualitat indiscutible.

I d’altra banda, hem estat parlant amb els comerços del poble i ens han confirmat que durant el cap de setmana del festival la seva facturació va augmentar, per tant, l’objectiu d’ajudar als comerços ha estat un èxit i això vol dir que hem aportat el nostre granet de sorra a la seva recuperació.

Seguidament us detallem el cost que ha tingut el Festival per a l’ajuntament. Veureu que és un cost elevat, segurament no podrem tornar a fer una despesa d’aquest nivell en els propers anys, però esperem que l’any vinent aquest fet el puguem suplir amb alguns patrocinadors importants que aquest any no ens han pogut ajudar perquè no ho tenien pressupostat. Esperem que pels propers anys ens incloguin en el seu pressupost. També esperem que la Diputació de Barcelona ens proporcioni una ajuda mes elevada al veure l’èxit que ha tingut aquest any el festival i aposti per la seva continuïtat.

Tot això que us exposem heu de saber que ja ho estem lluitant des de el minut 0 de la finalització del Festival d’enguany. 

Detall de les despeses del festival:

Despeses del Festival  
Cost artistes i activitats 12.353 euros
Instal·lació d'infraestructures (tarima, electricitat, WC, ) 6.531,95 euros
Organització (direcció, comunicació, ) 2.768 euros
Serveis (Seguretat, brigada, ) 972,26 euros
   
Patrocinis  
Monetaris 1.000 euros
En espècie * (no computada) 1.030 euros
   
Subvencions  
Diputació de Barcelona 2.300 euros
   
Cost total 19.325,21 euros

Us esperem a la propera activitat !!!!

Darrera actualització: 19.03.2024 | 22:22