Visita guiada al poblat ibèric i medieval de Castellruf

Dijous, 23 de febrer de 2023 a les 00:00

Diumenge, 5 de març a les 10h

El proper diumenge 5 de març l'Ajuntament de Santa Maria de Martorelles organitzarà una visita guiada al poblat ibèric i medieval de Castellruf. L'activitat començarà a les 10h del matí a l'Espai Lledoner on en Marc Guàrdia i Llorens, arqueòleg del Museu de Granollers, farà una explicació sobre les noves troballes fetes després de la primera campanya d'excavacions que, amb una durada de dos mesos, i amb el finançament parcial del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, va finalitzar el passat mes de desembre. 

Aquests darrers treballs han permès localitzar i excavar una torre defensiva ibèrica, annexada a una de les portes del poblat, que certifica la natura defensiva de la seva muralla i que conferia un alt grau de protecció a un dels seus accessos, complexitat característica dels poblats importants de la zona. A més la localització de bona part del perímetre de la muralla ibèrica fa que es calculi la seva grandària entre les 0,5 i 1 hectàrea. 

Una vegada acabada aquesta presentació, es començarà l'excursió a peu per visitar el conjunt arqueològic. És una pujada d'uns 2,2 km amb 230 m de desnivell que pot durar uns 40 minuts fins a la cruïlla del dolmen de Castellruf. Després cal pujar uns 200 metres més amb un desnivell de 45 metres. Les persones grans o amb dificultats tindran a disposició vehicles per fer el primer tram fins el dolmen. La última pujada fins al poblat té una certa dificultat i cal tenir una mínima condició física

Us animem a fer aquesta visita, comentada per en Marc Guàrdia, per conèixer el nostre patrimoni.

Darrera actualització: 23.02.2023 | 10:26