Regulació per fer foc en terreny forestal

Dijous, 16 de març de 2023 a les 13:00

Entra en vigor la prohibició de fer foc sense autorització expressa

Encara que Santa Maria de Martorelles, com a municipi del Vallès Oriental, durant aquests dies de forta sequera, calor i vent, no ha entrat en cap moment en el nivell de risc 2 del Pla Alfa (nivell alt/molt alt), si que ha estat en el nivell 1 (nivell moderat/alt). Per tant, i vistes les previsions pels propers mesos, cal extremar la prudència quan fem activitats al nostre entorn natural. Els recents incendis a les comarques del sud de Catalunya en són una bona mostra.

D’altra banda, des d’ahir 15 de març fins el 14 de juny, ha entrat en vigor la prohibició de fer foc en terreny forestal i a la franja de 500 metres del voltantexclòs barbacoes d’obra amb mata-guspires.

Per realitzar activitats amb risc d’incendi forestal, cal disposar d’autorització que s'ha de demanar al següent enllaç:

Autorització excepcional

A la imatge adjunta s’indiquen els períodes en els que es podien fer cremes o activitats amb comunicació, cremes o activitats amb autorització expressa (cas actual) i períodes amb prohibició total de fer foc.

Darrera actualització: 16.03.2023 | 13:06