Prova d'alertes de Protecció Civil a la província de Barcelona, el 14 de setembre

Dimarts, 12 de setembre de 2023 a les 00:00

El proper dia 14 de setembre es farà una prova del sistema de missatgeria a telèfons mòbils de Protecció Civil a les comarques del Barcelonès, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme i el Baix Llobregat. L’enviament es dividirà en quatre sectors, els quals rebran el missatge en diferents hores del matí. En el cas de Santa Maria de Martorelles, els ciutadans rebran el missatge a les 10 hores.

Què són les alertes de protecció civil al mòbil?

Són una eina pensada per traslladar a la població les instruccions que ha de seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

Consisteixen en la recepció de notificacions (missatges de text) emergents a la pantalla dels telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l'emergència en el moment de l'enviament de l'alerta i mentre l'alerta estigui activa.

El so dels missatges d’avís al mòbil és fort i estrident per poder alertar degudament. Està predeterminat i no es pot configurar. Quan un mòbil rep el missatge també es produirà la notificació per vibració. Un cop llegit s’ha de marcar l’opció Acceptar que apareix en pantalla.

La prova comportarà que tots els telèfons mòbils que estiguin a la zona sonin i vibrin de forma simultània, malgrat estiguin en silenci. També sonaràn tots els d’aquelles persones que hi estiguin de pas per carretera o ferrocarril.

Més informació

Darrera actualització: 12.09.2023 | 10:49