Pla Alfa: Nivell 2 de risc d'incendi

Dilluns, 16 de gener de 2023 a les 18:45

A partir del 17-01-23 a les 0 hores

Degut a la previsió de fort vent durant les properes hores, la Generalitat de Catalunya ha establert el nivell 2 del Pla Alfa (risc alt/molt alt d'incendi) a partir de les 0 hores de demà dia 17 de gener de 2023.
 
En els nivells alt i extrem (nivells 2 i 3), es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc, la realització d’activitats esportives, de treballs forestals o d’activitats agrícoles i l’ús de barbacoes en les àrees de lleure existents, podent, fins i tot, restringir l’accés als principals massissos muntanyosos.
Per tant, queda prohibida la crema de restes forestals fins a nou avís. Extremeu les precaucions en el medi natural. I es recomana no accedir al Parc.
 
Addicionalment, i degut a l'activació de l'alerta VENTCAT, abans que s'iniciï l'episodi, retireu tots aquells objectes susceptibles de caure a la via pública des de balcons, terrasses, terrats, i altres elements elevats, així com assegurar aquells que no es puguin retirar. Convé també retirar aquelles decoracions nadalenques que encara no s'hagin retirat d'aquests llocs.
En el moment que el vent sigui intens, cal evitar situar-se en punts que poden dur un risc associat, com zones arbrades, pel perill que caigui una branca o recer de murs que no siguin estables. També cal ser molt prudent en la conducció i seguir els consells del Servei Català de Trànsit.
 
Mantingueu-vos informats i, en cas d'incendi, truqueu immediatament al 112.
Darrera actualització: 16.01.2023 | 20:04