Mesures especials Generalitat de Catalunya per l'elevat risc d'incendis. Pla Alfa Nivell 3

Dilluns, 21 d'agost de 2023 a les 00:55

Mesures especials Generalitat de Catalunya per l'elevat risc d'incendis.

El Govern ha aprovat aquest matí un seguit de mesures temporals extraordinàries davant l’elevat risc d’incendis en algunes zones del país per als propers dies.

Des de les 00.00 hores del dia 22 d’agost fins a les 00.00 hores del dia 25 d’agost de 2023 els municipis inclosos en el mapa de perill d’incendi forestal (fitxer adjunt) del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural que es troben en perill molt alt o extrem així com els que tinguin activat el nivell 3 del Pla Alfa dels Agents Rurals, se’ls aplicaran les següents prohibicions o limitacions:

1️⃣ Prohibició d’encendre foc en tots tipus d’espais oberts i suspensió de totes les autoritzacions per cremar rostolls o restes de poda

2️⃣ Prohibició d’utilitzar maquinària i equips en terrenys forestals i en àrees rurals situades en una franja de 400 metres al voltant, que tinguin un funcionament que generi deflagració, espurnes o descàrregues.

3️⃣ Prohibició d’ús de material pirotècnic

4️⃣ Suspensió de totes les activitats d'educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva, així com d'aquelles activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural. Les activitats suspeses poden realitzar-se en un nucli habitat o població

5️⃣ La restricció de les activitats vinculades a les colònies, estades i campus esportius i equivalents, a l'entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta

6️⃣ La restricció de les activitats vinculades als casals de vacances i casals esportius al nucli de població del municipi on es realitzen. Es permeten desplaçaments sempre que es dirigeixin a un altre nucli habitat o població, i no impliquin fer una sortida al medi natural. També es permeten desplaçaments a cases de colònies, ja sigui per fer activitats o com inici d’una estada.

7️⃣ Suspensió de les obres i intervencions a la xarxa interurbana de carreteres de Catalunya i als seus vorals. Poden ser autoritzades de manera excepcional pel Servei Català de Trànsit.

El nostre municipi queda afectat per aquest paquet de mesures al estar a un nivell de perill molt alt o extrem de risc d'incendi, Pla Alfa nivell 3. 

L'Ajuntament de Santa Maria de Martorelles prega a tots els ciutadans que no accedeixin al Parc de la Serralada Litoral mentre el Pla Alfa nivell 3 estigui activat.

En qualsevol cas, també és recomana la suspensió de qualsevol activitat en el medi natural.

Mantingueu-vos informats i, en cas d'incendi, truqueu al 112.

ℹ️ El llistat de municipis s’actualitza diàriament en funció del risc d’incendi i es pot consultar a:

https://agricultura.gencat.cat/ca/ambits/medi-natural/incendis-forestals/mapes/mapa-perill-incendi/index.html

Moltes gràcies i extremeu les precaucions.

 

#canaloficial

#santamariademartorelles

 

 

Darrera actualització: 21.08.2023 | 21:07