Manifest sobre la cacera al municipi

Dijous, 25 de febrer de 2021 a les 00:00

El Grup Naturista La Bassassa presenta un manifest per obrir un debat sobre la cacera al municipi.

Dimarts 23 de febrer es va rebre al registre d'entrada de l'ajuntament, un manifest per part del Grup Naturista La Bassassa, que pertany a l'Associació Cultural Santa Maria, que emplaça al Consistori a fer un treball participatiu sobre la cacera al nostre municipi.

Aquest manifest compta amb el suport de diverses entitats i persones del nostre municipi i de municipis propers.

El text és el següent:

Manifest


El dia 30 de gener de 2021 va ser un dia fatídic a Santa Maria de Martorelles. Un caçador va disparar i matar un home al bosc. Aquest fet implica molt dolor, indignació i temor, tres sentiments que ningú que surt al bosc busca viure, ja sigui perquè hi va a gaudir d’una estona en contacte amb la natura, o perquè hi va a treballar per poder menjar. En canvi són uns sentiments que vivim tothom qui signa el manifest.
La cacera és una pràctica que actualment al nostre entorn es fa per entretenir-se, com afició, i encara avui, com a suposat sistema de control de la població de fauna salvatge. Si bé és un debat que hauria d'haver sigut plantejat amb anterioritat, tots lamentem que haguem d'adreçar-lo sota aquestes circumstàncies que, creiem, l'han convertit en un tema ineludible en aquest moment.
Com entreteniment entenem que és una activitat invasiva en la que un col.lectiu minoritari, els caçadors, que ocupen una extenció de territori molt ampli i tenen a les seves mans una arma que en cas d’accident pot ser mortal, contra qualsevol persona o ésser vivent que hi hagi en un radi molt reduït.
Com a sistema de control de la fauna salvatge ja fa anys que està qüestionat, i si es té en compte l’evolució de la població del porc senglar queda ben clar que no dona el resultat esperat. La població d’aquesta espècie al parc de la Serralada Litoral ha augmentat molt els darrers anys tot i la pressió a la que ha estat sotmesa any rere any amb les batudes. Els estudis científics assenyalen que es tracta d’una espècie molt adaptativa, això vol dir que com més pressió de depredació té, més augmenta la seva fertilitat, és a dir les mares són fertils més joves i quan pareixen tenen més garrins.
La mort d’un home que buscava pinyes per guanyar-se la vida no ha de ser en va. L’home era un immigrant subsaharià, un exemple de tanta gent que creua el continent africà per buscar una vida més digne en el nostre món occidental.
 
Per tot l’argumentat anteriorment demanem als gestors del Parc de la Serralada Litoral i als polítics de l’ajuntament que:
1)      Generin un debat públic i real, amb un procés de participació, sobre la cacera a Santa Maria de Martorelles. Que després del debat es faci una consulta popular als habitants del municipi on es demani el tipus de gestió de la fauna salvatge que volem per a l’entorn del nostre municipi.
2)      Que informin de manera clara quines zones de caça hi ha al municipi, i qui les gestiona. Que els habitants del municipi i tothom qui vagi al bosc tingui a l’abast la informació de per on pot passar i per on no, quin dia i quines hores.
El Grup Naturalista La Bassassa, estem disposades i disposats per treballar en aquest àmbit que tan perturba la convivència al municipi.

Darrera actualització: 24.02.2021 | 21:48

Imatges