Informació de servei: Crema de rostolls

Dimarts, 20 de desembre de 2022 a les 12:00

Des del 2 de gener, tornarà a estar permesa crema de rostolls

El dia 2 de gener del 2023 decaurà la prohibició de cremar les restes agrícoles.

A partir d'aquesta data, truqueu a l'OAC de l'Ajuntament per informar-vos com procedir per demanar el permís corresponent.

Com ja es va comunicar fa setmanes, aquest passat mes d’abril, el Govern Espanyol publicava la Llei 7/2022, de residus i sòls contaminats per a una economia circular, on no es permetia la crema de residus vegetals generats en l’entorn agrari o silvícola. Aleshores, únicament ho acceptava amb caràcter excepcional i amb la corresponent autorització individual per raons de caràcter fitosanitari o bé per prevenció d’incendis forestals on en entorns silvícoles les restes representessin un perill.

A mitjans d' octubre, es va aprovar una esmena en la Llei de la PAC per tal de derogar l’article 27.3 de la Llei 7/2022. I el següent pas, ha estat arribar al Congrés i ara el Senat, per ratificar la derogació d’aquesta prohibició que, com dèiem, només es permetia cremar restes agrícoles per motius fitosanitaris quan no existissin altres mètodes per evitar la propagació de plagues, i de prevenció d’incendis quan no hi ha alternatives per a la seva eliminació.
Darrera actualització: 20.12.2022 | 22:28