Informació de servei: Comencen les obres d'anellat de l'aigua

Diumenge, 11 de desembre de 2022 a les 23:00

Dilluns dia 12 de desembre del 2022

Tal com vàrem indicar fa uns dies, demà dilluns, 12 de desembre, començaran les obres d'anellat de l'aigua.

Actualment, la xarxa del poble consta de dos ramals sense sortida. Això comporta que per mantenir la qualitat de l'aigua, cal fer purgues diàries a cada final de línia per tal de prevenir la contaminació de l'aigua estancada. Aquestes purgues, actualment són de 8,5 metres cúbics diaris. Fa uns anys, d'uns 11 metres cúbics. Això significa que, en aquests moments, s'estan llençant 3,1 milions de litres anuals d'aigua potable, directament a la claveguera!. Situació ecològicament insostenible especialment en aquest moment d'escassetat d'aigua.

Amb l'anellat projectat es podrà garantir la qualitat de l’aigua subministrada al CEIP Les Mimoses i als veïns de Can Girona, atès que els dos ramals deixen de ser finals de línia per passar a formar part d’una canonada amb consum constant.

Al mateix temps, s'augmentarà significativament la seguretat del subministrament: No caldrà tallar-lo completament a tot un sector del poble quan hi ha una avaria en algun punt. I aquest mes, s'han acabat de renovar totes les vàlvules del poble que estaven totalment obsoletes.

Aquestes obres està inicialment previst que duraran un mes. En el primer període, a partir de demà, quedarà restringit el pas de caminants i, per descomptat, bicicletes pel camí que uneix el Camí del Fondo amb el camí de Can Girona.

Posteriorment, si calgués, ja s'anunciarà un possible tall del trànsit de vehicles entre el Cementiri i el començament del camí de Can Girona.

Aquestes obres seran finançades amb els Fons Next Generation Catalunya i per la Diputació de Barcelona.

Disculpeu les molèsties.

Darrera actualització: 10.01.2023 | 11:54

Imatges