Fi de l'Estat d'Alarma i mesures per fer front a la Covid-19

Diumenge, 9 de maig de 2021 a les 00:00

Amb el fi de l'Estat d'Alarma, el Procicat ha aprovat les noves mesures que estan vigents des de diumenge 9 de maig fins al dia 23 de maig per la seva revisió.

Amb la publicació de la Resolució SLT/1392/2021 de 7 de maig, avalades pel TSJC, per la revisió i seguiment del "Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc", s'han pres les següents mesures que estan vigents des de diumenge 9 de maig fins al dia 23 de maig per la seva revisió.

Activitats socials: Les trobades, tant a l'àmbit públic com privat, es limiten a un màxim de 6 persones llevat que es tracti de convivents.

Mobilitat: Fi del confinament perimetral a Catalunya.

Confinament nocturn: Fi del confinament nocturn.

Treball: Sempre que es pugui es recomana fer teletreball.

Educació: La docència a Universitats estableix un màxim del 30% de presencialitat a tots els nivells amb restriccions. Batxillerat, Cicles Formatius, ESO, primària i infantil es mantenen presencials en la seva totalitat. Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

Activitats extraescolars, esportives i d'educació en lleure: Es permeten les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

Esport:

Equipaments esportius d'exterior i piscines: es permet amb una reducció del 50% de participants.

Instal·lacions esportives interiors: es permet amb una reducció del 50% de participants. Es permet l’ús de vestidors.

Competicions: Estan permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat amb presència de públic reduït al 50% a les competicions a l’aire lliure o amb ventilació òptima i sense públic les competicions de futbol i bàsquet professionals.

Comerços i centres comercials: Amb una reducció de fins al 30% de l'aforament podrà obrir el petit comerç, el mercat no sedentari i els centres comercials. Caldrà tenir en compte algunes excepcions.

Restauració: Es permet la seva obertura a partir de les 7:30h i fins a les 23:00h, amb un màxim de 4 persones per taula i taules separades dos metres. El consum s'ha de realitzar sempre a la taula.

Cultura: Es manté l'activitat ordinària programada a sales de concerts, teatres, auditoris, cinemes, museus, biblioteques i sales d'exposició amb un aforament de fins al 50% d'assistents.

Es mantenen les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s’han de respectar les mateixes limitacions d’aforament i les recomanacions de ventilació del punt anterior.

Activitats recreatives​: Els parcs infantils a l'exterior poden obrir amb una reducció del 50% del seu aforament. Els espais lúdics d'interior poden obrir amb restriccions.

Equipaments cívics: Es permeten activitats a l’aire lliure de tipus físic o interiors d’entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d’un màxim de 6 persones. També es permeten altres activitats amb limitacions.

Salons de jocs, casinos i sales de bingo poden obrir amb limitacions.

Les fires i els parcs d’atraccions poden reobrir amb limitacions.

Actes religiosos: Es permet l'activitat religiosa amb un aforament màxim del 50% a la seva capacitat.

Es manté l'obligatorietat en l'ús de mascaretes i la prohibició de consum de begudes i menjars a l'espai públic de forma general, tret de les excepcions recollides a la resolució.

Als enllaços del costat teniu tota la informació actualitzada.

Darrera actualització: 09.05.2021 | 13:28