Festival Guspira 2023

Dilluns, 7 d'agost de 2023 a les 10:00

Torna el Guspira, el festival d’arts escèniques de Santa Maria de Martorelles

L’Ajuntament de Santa Maria de Martorelles, des de les àrees de Cultura i de Promoció Econòmica, impulsa el Festival Guspira, la tercera edició del festival d’arts escèniques a l’aire lliure que viurà el municipi. El festival tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de setembre, i comptarà una vegada més amb un cartell copat per artistes professionals de primer nivell.

El Festival Guspira, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, és una iniciativa de l’Ajuntament i del veí del municipi Pau Segalés, mag professional i director artístic d’altres festivals, com el Festival Artístic Internacional L’Arlequí, el Festival Faràndomus i Festival Medimàgic.

L’humorista Peyu, cap de cartell d’un festival que també compta amb artistes de Km 0

La tercera edició del festival compta amb un cartell format per un total de 10 propostes de diverses disciplines artístiques, com ara el clown, el teatre musical, els titelles, la música, la cultura popular i l’humor. Així, es podrà gaudir de l’espectacle L’home orquestra d’en Peyu, reconegut actor i humorista català conegut per les seves aparicions a la ràdio, la televisió i el teatre; dels titelles itinerants de la companyia Títeres Errantes; de l’espectacle multidisciplinari familiar ‘La cançó perfecta’ de Sifasolsi Teatre; del número de clown ‘Punch’ del pallasso argentí Catastrofer; de la proposta musical del madrileny El Loren (amb objectes reciclats), i de l’exposició interactiva ‘La Fira de les il·lusions’, una original fira de joguines òptiques i enganys visuals guiada pels germans Reynaud (iniciativa, també, de la cia. Títeres Errantes).

Com en cada edició, el festival també comptarà amb artistes de Km 0. Així doncs, enguany podrem gaudir de 4 propostes musicals ben diverses de la mà de Zesc (banda de pop rural liderada pel veí del municipi Francesc Gil), Cambòdia (formació de pop alternatiu baixvallesana), Saffran! (música Klipsy Swing amb membres vinculats a Santa Maria) i de la Societat Coral La Fló, la nostra coral centenària que repeteix per tercer any consecutiu.

A partir d'avui, anirem publicant cadascun dels esdeveniments amb els detalls de l'actuació. Per dos dels espectacles caldrà aconseguir l'entrada telemàticament per un preu mòdic a la web entrapolis. Els enllacos de compra d'entrades són els seguents:

- L’home orquestra d’en Peyu.- ENLLAÇ

- La Cançó perfecta.- ENLLAÇ.

Els espais

L’escenari principal tornarà a estar situat al Parc de la Torrentera, on també s’instal·larà una zona gastronòmica de cuina sobre rodes per als assistents, dissabte i diumenge a partir del vespre. Pel que fa a les altres propostes, l’audició de la Coral La Fló, es farà a l’entorn de la Font Sunyera, la instal·lació interactiva al Casal Cultural i les actuacions de Zesc, Cambòdia i Errabundo Pelele a la plaça Joan Matons.

La il·lustració del cartell d’enguany ha estat dissenyada per la veïna de Santa Maria de Martorelles Mariona Rabasa.

 

Darrera actualització: 29.08.2023 | 19:46