Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+

Dilluns, 28 de juny de 2021 a les 00:00

La bandera irisada penja del balcó de l'ajuntament.

Aquest dilluns, és 28 de juny, un dia que ha d'estar marcat en els calendaris de tots i totes. Avui, és el Dia de l'Orgull Lesbià, Gai, Trans, Bisexual i Intersexual en el que es commemoren els fets succeïts en l’any 1969 a la ciutat de Nova York. La coneguda revolta Stonewall, on públicament es va denunciar per primera vegada la vulneració de drets i la repressió social que patien les persones LGTBI.

Aquelles manifestacions als carrers de la ciutat van propiciar que s'escollís aquest dia per commemorar, reivindicar i reconèixer la igualtat i la dignitat del col·lectiu. 
Fent referència al manifest de la diputació de Barcelona, “les persones LGTBI també s'han vist afectades per la situació excepcional provocada per la pandèmia de la COVID-19, el confinament ha fet aflorar situacions de rebuig intra familiar, d'increment d'angoixa i de soledat entre d'altres. No es pot deixar de banda que en moments de crisi, malauradament, les persones del col·lectiu se situen en un punt de partida desequitat. 
Aquests moments que estem vivint, és molt important vetllar pels drets i la igualtat social de totes les persones, respectar la diversitat sexual i de gènere”. Hem de continuar lluitant per elaborar polítiques transformadores dels drets de les persones LGTBI. 

El municipi de Santa Maria de Martorelles volem contribuir a eliminar etiquetes i aconseguir un món lliure de pensaments LGTBI Fòbies.

Darrera actualització: 28.06.2021 | 11:31