Dia Internacional de la Dona Treballadora

Dissabte, 6 de març de 2021 a les 00:00

Enguany seguim commemorant el 8M, dins el context de pandèmia, amb la responsabilitat de seguir treballant per assolir una societat amb polítiques que proposin oportunitats socials dirigides cap a la igualtat efectiva de dones i homes.

Dins del context sanitari en què ens trobem immersos, aquest any l'ajuntament ha optat per treballar en la línia d'una campanya sense activitats presencials organitzades. Per aquest motiu ha optat per presentar una mostra al carrer oferint un passeig individual i lliure a la població, amb l'objectiu de prendre consciència i reflexionar personalment.

Sota el títol «Dones Visibles», l'Ajuntament de Santa Maria de Martorelles, de la mà de la Diputació de Barcelona, de l'Institut Català de la Dona i amb el suport del Taller Ocupacional Alborada en el disseny i producció, presentem una mostra que recull a diverses dones que han destacat a la història per diferents fets importants però que han quedat, en molts casos, amagades sota la mirada de la societat patriarcal, i que fins al dia 14 de març podreu visitar.

Dones que han destacat a diferents camps de la ciència, de la literatura, de la política, de l'activisme, de la música o de l'esport al llarg de la història. Dones obligades a demostrar les seves qualitats amb major esforç pel fet de ser dona i silenciades en molts casos dins de les seves disciplines per la societat.

La campanya està formada per 10 cartells, en gran format, que s'han penjat a diferents punts cèntrics del poble. Us animem a trobar-les a totes i compartir amb nosaltres les vostres impressions. Un viatge a través del temps per no deixar a ningú indiferent.

Cada dia publicarem un cartell dins d'aquesta mateixa notícia fins a arribar als deu que s'han dissenyat.

En paral·lel a aquesta mostra us convidem a seguir les accions que les entitats del poble duran a terme aquests dies entre les quals destaquem la lectura d'un manifest el diumenge 7 de març a les 12h a la plaça Joan Matons per part del grup «Taula de Dones» de l'Associació Cultural Santa Maria i la penjada de cartells que la mateixa entitat farà.

L'Ajuntament publicarà el manifest institucional el dia 8M als diferents canals de comunicació.

 

Telèfon contra la violència masclista 900 900 120.

Darrera actualització: 14.03.2021 | 20:55