Continuem en fase d'excepcionalitat per sequera

Dimecres, 10 de maig de 2023 a les 18:00

Moderem el consum d'aigua

Recordem que continuem en fase d'excepcionalitat a la conca Ter-Llobregat.

I que si les reserves d'aigua cauen a menys d'un 16% (ara ja estem al 25% i baixant), es declararà l'estat d'emergència amb mesures molt dràstiques. Si no plou i les reserves baixen encara més, passarem a emergència II i emergència III.

Si el límit de consum d'aigua individual en excepcionalitat ara està en 230 litres/dia, en situació emergència el límit serà de 200 litres/dia, en emergència II de 180 litres/dia i en emergència III de 160 litres/dia.

En aquest darrer mes d'abril, al nostre poble hem consumit quasi 153 litres/habitant i dia, molt per sobre de la mitjana de Catalunya i de la comarca, que està en 117 litres/dia. I això malgrat que s'estalvien 10 litres/hab/dia gràcies a l'anellat de l'aigua. En el gràfic podeu veure que consumim més que l'any passat.

Preguem a tothom que, a part de seguir les mesures proposades (piscines, reg, etc.), fem un esforç per estalviar al màxim aquest bé tan preuat.

Moltes gràcies a tothom.

 

I aprofitem per recordar les mesures d'obligat compliment:

      ·Prohibició total d’omplir piscines amb aigua potable (si que es pot fer-ho amb aigua de mar). Queda exempt el reompliment per mantenir el nivell de l’aigua en piscines que disposin d’un sistema de recirculació de l’aiguaTambé quedarà exempt, quan es publiqui un nou Decret que encara està pendent d’aprovar, omplir piscines comunitàries.

·Prohibició del reg de zones verdes, tant públiques com privades (només es permetrà l’aigua per mantenir viu l’arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores).

      ·Queda prohibit el reg de gespa en tots els casos, excepte aquell reg que es faci reutilitzant aigües de pluja recollides de les teulades o bé aigua regenerada de les depuradores.

     ·Prohibició de la neteja de carrers, cotxes, clavegueram, paviments, façanes o edificis amb aigua potable.

 

 

Darrera actualització: 10.05.2023 | 18:55

Imatges