Conat d'incendi al camí de la Font Sunyera

Dissabte, 6 de maig de 2023 a les 09:00

Aquesta mitjanit del 6 de maig del 2023

Aquesta mitjanit, sobre les 0,30h, hi ha hagut un petit conat d'incendi al començament del camí de la Font Sunyera, al costat de les "Tolvas" de Santa Maria. Gràcies a un veí que va detectar una petita fumera a la zona i va avisar els bombers, que van venir amb una unitat, el foc es va poder apagar ràpidament sense més conseqüències.

Una hipòtesi és que aquest foc s'iniciés per unes guspires provocades per la màquina desbrossadora que va passar per la zona, al rascar unes pedres del camí. Aquesta màquina havia estat arreglant el camí de la Font Sunyera en el marc d'actuacions del PPI (Pla de Prevenció d'Incendis). L'Ajuntament parlarà amb l'empresa adjudicatària per aclarir que va passar i posar mesures correctores si fos el cas.

Encara que, en aquest moments, el Pla Alfa no està activat al Vallés Oriental (estem en nivell ZERO), el perill és molt alt degut a la sequera que patim i cal extremar les precaucions i trucar ràpidament al 112 si s'observa qualsevol indici de foc tal com va fer el veí mencionat, al qual agraïm moltíssim la seva ràpida reacció.

En els propers dies, començaran les obres de construcció de la franja perimetral del casc antic del poble. S'ha fet la licitació i l'adjudicació està ja a la darrera fase.

Esperem que amb la neteja de tots els camins del Parc i tenint la franja perimetral, es minimitzaran els riscos aquest estiu. 

Darrera actualització: 06.05.2023 | 09:59