Comunicació inici obres voreres carretera BV-5006 (tram Barri Colomer)

Dimarts, 16 de gener de 2024 a les 00:00

👉 A principis de febrer s'iniciaran les obres d'Urbanització de voreres de la travessera urbana de la BV-5006 tram Barri Colomer, entre el punt quilomètric 1,900 i el punt quilomètric 2,230 al terme municipal Santa Maria de Martorelles. Aquest és un projecte redactat per l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, tenen un pressupost de licitació de 888.105,55 € (IVA inclòs) i un termini d’execució de 9 mesos i mig. 

Durant les obres es construirà un itinerari de vianants segregat de la calçada, pel marge dret, mitjançant voreres d’una amplada mínima lliure de pas d’1,80 metres, amb l’excepció d’algun estretament puntual. A més, la part final de l’itinerari comptarà amb un paviment tou, més integrat en l’entorn. 

També s’eixamplaran els carrils de la carretera, on sigui possible, fins una amplada d’entre 3 i 3,5 metres; s’ordenarà la urbanització de la resta de voreres del tram i s’incorporaran nous passos de vianants, un d’ells elevat; i una plataforma elevada en la cruïlla amb la travessera del camí de Can Girona, amb l’objectiu de pacificar la travessera. 

Així mateix, es modificaran els serveis d’enllumenat públic, baixa tensió, mitja tensió, abastament d’aigua potable; a més d’incorporar un sistema de canalització d’aigua pluvial fins a la riera i una nova capa de rodament de mescles bituminoses que donarà un acabat homogeni a tota la calçada. A més, es renovarà la senyalització horitzontal i vertical del tram.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 “Salut i benestar” i 9 “Indústria, innovació i infraestructures”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Aviat, informarem de les afectacions de trànsit i les modificacions que s'implantaran per facilitar l'entrada i sortida del municipi en aquesta zona, a fi que aquestes obres ens afectin el menys possible a totes les veïnes i veïns de Santa Maria.

Moltes gràcies.

#santamariademartorelles #COMUNICAT #CanalOficial

Darrera actualització: 26.02.2024 | 16:50