Campanya de millora de la recollida selectiva

Dijous, 17 de novembre de 2022 a les 00:00

Reduïm, Reutilitzem i Reciclem 

L’Ajuntament de Santa Maria de Martorelles s’adhereix a la campanya  “AQUÍ NO LLENCEM RES! AQUÍ HO RECICLEM TOT” posada en marxa pel Consorci de Residus del Vallès Oriental. L’objectiu és reduir el volum de residus que no es separen correctament i que van a parar a la fracció de la resta i podrien ser valoritzables si es dipositessin correctament.

Fins el 31 de desembre, coincidint amb la campanya nadalenca, informadors ambientals recorreran els municipis consorciats per informar sobre com podem contribuir a augmentar l'índex de reciclatge i millorar la separació dels residus. En el cas de Santa Mariaels informadors estaran a Santa Maria aquest divendres 18 de novembre de 10h a 13h i de 16h a 19,30h.

Els resultats de la recollida al nostre poble són molt bons, un 86%, però encara es poden millorar. La millora ajudaria a baixar el cost del servei.

Entre avui  i demà es farà una bustiada on es recorda la composició de cadascuna de les fraccions de la recollida, i on es detallen també els resultats dels anys anteriors, l'actualització de la taxa d'escombraries i altra informació de servei.

Recordeu que, a part de la recollida porta a porta i els contenidors tradicionals de vidre, paper i envasos, disposeu de dos contenidors per recollida de roba usada (Parking de la Marisqueria i camí de can Girona)  i dos contenidors per recollir les càpsules de cafè (c/ Font del Ca i camí de Can Girona). En el cas de les càpsules, hi ha un forat diferenciat per les d’alumini i les de plàstic. A més, podeu dipositar les piles gastades a l’ajuntament en horaris d’OAC.

I la setmana que ve, durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (19-27 de novembre a la deixalleria), podeu col·laborar a les campanyes de reutilització de llibres (DeixaLLIBRES) i de reutilització de coses que no necessiteu, però que encara puguin donar un servei (R-NOVA)

 

Darrera actualització: 17.11.2022 | 14:28