Avís important - Mitja veda de caça

Dijous, 25 d'agost de 2022 a les 16:00

Està permesa la caça de determinats ocells durant els tres propers diumenges (28 d'agost, 4 i 11 de setembre)

El passat diumenge dia 21 d'agost pel matí, vàrem ser alertats de que se sentien trets de caçadors a la zona de can Girona. Davant de que no hi havia cap tipus de comunicació prèvia, es va alertar Mossos i Agents Rurals. Com a resultat, es va determinar que els trets provenien de la zona sota del cementiri, no de la zona de Can Girona, on està prohibida qualsevol tipus de caça. Pel que sembla, la mateixa alarma havia saltat a diferents municipis de Catalunya. Els agents rurals ja tenien organitzades diferents rondes per vetllar pel compliment de la legislació vigent.

Segons la Resolució ACC/821/2022 de la Generalitat de Catalunya, durant el passat diumenge 21 d'agost i els propers diumenges 28 d'agost, 4 i 11 de setembre està autoritzada el que s'anomena Mitja Veda que afecta alguns tipus d'ocells. Per tant, alertem a la població de Santa Maria que ens podríem trobar altra vegada amb les mateixes circumstàncies durant els tres propers diumenges.

Aquesta pràctica de caça durant 4 diumenges consecutius d'agost s'està fent des del 2008 com a mínim.

Malauradament, tal com s'ha explicat diverses vegades, fins que no aconseguim un acord general de caça al nostre municipi, no tenim eines per controlar aquestes activitats. Es per això que demanem la màxima precaució en els dies indicats, no sortint dels camins del nostre Parc de la Serralada Litoral els tres propers diumenges.

D'altra banda, el proper dilluns dia 5 hi ha una reunió dels membres del consistori amb Generalitat, Parc, Agents rurals i Societat de caçadors per avaluar la situació actual, la nova normativa de caça i continuar avançant en la resolució d'aquesta problemàtica que ens afecta a tots.

Darrera actualització: 25.08.2022 | 13:06