Alerta per sequera

Divendres, 2 de desembre de 2022 a les 00:00

Mesures que cal pendre

Com ja sabeu, des de fa uns dies, estem en situació d’alerta per sequera. Això implica una sèrie de restriccions per tal de que la situació no esdevingui més greu i afecti inclús al consum d’aigua de boca.

Les  mesures principals, tal com es pot veure a la infografia adjunta són:

-        Prohibició als particulars de la neteja de carrers, façanes o cotxes amb mànegues d’aigua (els cotxes es poden rentar a túnels de neteja). També queda restringit omplir piscines a casos molt determinats, i el reg de jardins queda limitat a 2 dies a la setmana.

-        Es restringeix als serveis municipals el reg de jardins i carrers al mínim indispensable.

-        A cap municipi, la mitjana de consum per habitant i dia no pot superar els 250 litres, comptant usos domèstics i industrials.

El nostre municipi està una mica per sobre de la mitjana de consum de Catalunya dels abonats domèstics: 117 litres/habitant/dia a Santa Maria. Al Vallès Oriental, 113 l/h/d i a Catalunya, 107 l/h/d.

Cal fer l'esforç d'abaixar més aquest consum. Demanem a tots i totes que feu un ús responsable de l’aigua i fomenteu el seu estalvi a la vostra activitat diària.

Al nostre municipi, seguint aquesta línia d’estalviar un bé tan necessari, en breu començaran les obres d’anellat de la nostra xarxa d’aigua. Això permetrà reduir les pèrdues d’aigua en uns 10 litres diaris per habitant. Actualment, s’estan llençant 3.100 m3 d’aigua anuals (fa uns anys, més de 4.000 m3). Quan estigui fixada la data de començament, probablement el proper 16 de desembre, es comunicaran les afectacions degudes a aquestes obres a la zona entre el cementiri i can Girona.

I finalment, aquests són alguns enllaços d’interès per conèixer la situació en la que ens trobem:

1)     Consells d’estalvi per fer un consum responsable:

   Consells d'estalvi

2)     Enllaç de l’ACA on es pot visualitzar de manera interactiva aquesta informació i estat dels embassaments i cabals actualitzats en temps real: 

   Estat embassaments

3)     Enllaç de l’ACA on es pot veure l’estat de la sequera, amb les diferents unitats d’explotació, l’estat de sequera pluviomètrica, reserves actuals, normes d’explotació que corresponen, etc...

   Estat de la sequera

 

Darrera actualització: 02.12.2022 | 13:20