2a fase d'intervencions al patrimoni arqueològic de Santa Maria de Martorelles

Dimarts, 19 de desembre de 2023 a les 00:00

Intervencions al poblat ibèric

Us informem que s'ha acabat la segona campanya del projecte d'intervenció arqueològica i de recuperació patrimonial al conjunt ibèric i medieval de Castellruf.

Aquesta intervenció ha estat portada a terme pel Museu de Granollers, i ha estat subvencionada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya  i també per la Diputació de Barcelona 

S'ha desbrossat tota l'àrea i s'han realitzat intervencions que han permès la re-excavació de la porta de la muralla ibèrica i la torre d'entrada al poblat ibèric. A més s`ha excavat la rasa de cimentació de la muralla trobant diversos materials del segle tercer i d’altres que podrien suggerir que el conjunt arqueològic encara podria ser més antic.

Properament es farà visita al recinte i es presentaran els resultats a la premsa comarcal. També està previst organitzar una sortida guiada per ensenyar el poblat i aprofitar, amb voluntariat, per fer una mica de neteja de les restes forestal que s'han generat.

A les properes campanyes esperem poder aprofundir a les excavacions, on es podrà obtenir molta més informació i això permetrà convertir el poblat en una àrea visitable amb un interès patrimonial molt alt.

Darrera actualització: 30.01.2024 | 13:50