25N, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Dimecres, 24 de novembre de 2021 a les 13:00

Programa d'activitats pel 25N

La violència envers la dona es manifesta amb noves formes com la violència obstètrica per la vulneració dels drets sexuals i reproductius, la violència de segon ordre o la violència vicària, així com la violència digital o la violència institucional.

La violència sexual i física, sense cap mena de dubte, és la més visible. A Catalunya, l'any 2021, 7 dones han estat víctimes mortals a mans de la seva parella, de les que 2 havien denunciat prèviament; fins al mes de novembre, s'han registrat 1914 delictes de diferents tipologies relacionades amb la violència sexual envers la dona.

El 25 de novembre es commemora el «Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones» en record de l'assassinat de les germanes Miralba a mans de la policia secreta de La República Dominicana el 25 de novembre de l'any 1960. Les germanes Miralba eren activistes polítiques i aquell dia es dirigien a visitar els seus marits empresonats.

Enguany, des de l'Ajuntament de Santa Maria de Martorelles s'han programat les següents accions per commemorar i reivindicar la importància d'aquesta xacra social i conscienciar a la població per revertir aquests fets:

  • Dia 25 a les 12.00h, aturada de 5 minuts davant de l'Ajuntament del personal de l'Ajuntament.
  • Dia 25 a les 19.00h, concentració de la població de Santa Maria davant l'Ajuntament i lectura del Manifest per l'Eliminació de la  Violència contra les Dones.
  • Dia 28 de 10h a 13h, taller de defensa personal per a joves de 12 a 30 anys a l'Ajuntament de Santa Maria. Enllaç d'inscripció, adjunt.
  • Dia 28 a les 18,30h, l'Ajuntament de Martorelles convida a qui vulgui anar-hi, al Teatre-Forum "SENSE LÍMITS" al Celler de Can Carrencà. Enllaç d'inscripció, adjunt.
Darrera actualització: 24.11.2021 | 13:14