8-M Dia Internacional de les Dones

Dilluns, 6 de març de 2023 a les 11:00

Acte institucional i espectacle de carrer

Com cada any, Santa Maria de Martorelles, durant els primers dies de març, commemorarà el DIA INTERNACIONAL DE LES DONES amb una sèrie d'activitats relacionades amb aquesta temàtica. 

Començaran les activitats durant el matí del dimecres dia 8 de Març posant altra vegada els panells amb 12 dones representatives de diferents camps com ciència, literatura, política, política, activisme, musica o esport. Després es farà l'acte institucional a les 19h amb la lectura del Manifest i la penjada de la pancarta commemorativa, a la plaça de l'Ajuntament.

i divendres dia 10 de març, a les 19,30h, a la plaça de l'Església, la Companyia Sinèrgia ens oferirà l'espectacle Femin(ismes). Espectacle gratuït.

Femin(ismes) és una onada de crits: de les silenciades, de les que bramen i de les que ja no hi són. És un clam de llum, però també de reivindicació. D’alçar-nos. Totes i tots. Unides.

A nivell europeu, 13 milions de dones experimenten violència física; 13 milions, violència sexual, segons l’Agència Europea de Drets Humans. A més a més un 52’4% de dones denuncien violència psicològica i un 3’7 violència cibernètica.

Femin(ismes) és una obra de teatre de caràcter no convencional i performativa creada, dirigida i interpretada per les dues components de la companyia Sinergia: Aida Mayor i Clàudia Amela. La peça és de nova dramatúrgia ja que utilitza diferents disciplines artístiques combinades entre sí (vídeo, text, música i dansa) per tal de fer arribar al públic un missatge objectiu: les opressions quotidianes que pateix i ha patit la dona cada dia dintre el món on vivim.

Darrera actualització: 07.06.2023 | 13:43