25N - Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Dimecres, 23 de novembre de 2022 a les 18:00

Programa d'activitats pel 25N

La violència envers la dona es manifesta amb noves formes com la violència obstètrica per la vulneració dels drets sexuals i reproductius, la violència de segon ordre o la violència vicària, així com la violència digital o la violència institucional.

La violència sexual i física, sense cap mena de dubte, és la més visible. A Catalunya, fins a l'octubre d'aquest any 2022, 7 dones han estat víctimes mortals a mans de la seva parella, de les que 2 havien denunciat prèviament. Durant els 3 primers trimestres del 2022, s'han registrat 11.566 delictes de diferents tipologies relacionades amb la violència sexual envers la dona, amb un total de 11.952 víctimes.

El 25 de novembre es commemora el «Dia Internacional per l'eliminació de la violència envers les dones» en record de l'assassinat de les germanes Miralba a mans de la policia secreta de La República Dominicana el 25 de novembre de l'any 1960. Les germanes Miralba eren activistes polítiques i aquell dia es dirigien a visitar els seus marits empresonats.

Enguany, des de l'Ajuntament de Santa Maria de Martorelles s'han programat les següents accions per commemorar i reivindicar la importància d'aquesta xacra social i conscienciar a la població per revertir aquests fets. El primer va tenir lloc el passat 12 de novembre,  un taller d'autodefensa personal que va ser un èxit i que es tornarà a fer degut a l'excel·lent rebuda que va tenir.

I pel proper divendres 25 de novembre s'ha programat el següent:

  • A les 12.00h, aturada de 5 minuts davant de l'Ajuntament del personal de l'Ajuntament.
  • A les 19.00h, concentració de la població de Santa Maria davant l'Ajuntament i lectura del Manifest per l'Eliminació de la  Violència contra les Dones.

I no oblideu que si us trobeu en aquesta situació de violència o bé coneixeu algú proper que s`hi trobi, el Consell Comarcal posa a la vostra disposició aquests dos serveis:

TELÈFON 93.860.07.06   

Servei d’acolliment d’urgència per a dones víctimes de violència de gènere

  • Ofereix el Servei d’atenció i acolliment d’urgències a dones, i llurs filles i fills a càrrec, en situació de violència masclista.

Servei de teleassistència per a dones víctimes de violència de gènere

  • Ofereix un servei tecnològic de suport immediat i protecció a les dones en situació de violència de gènere
Darrera actualització: 23.11.2022 | 18:05