Festival Guspira

Dimecres, 14 de setembre de 2022 a les 00:00

Resum del festival i recull d'imatges

Una vegada acabada la segona edició del Festival Guspira, fem un petit resum del Festival i adjuntem un recull d’imatges de l’esdeveniment. Properament, es publicarà també el vídeo corresponent.

El Festival va començar divendres dia 2 amb un pregó “a duo” de l’actor del municipi, Ricard Balada i de Marina Cueto, autora del logo del festival d’aquest any, mentre es celebrava un sopar popular. Després es va projectar la pel·lícula “Salvación”, co-protagonitzada per en Ricard i estrenada al Festival de Sitges del 2016.

Dissabte, la companyia Fadunito ens va obsequiar amb un espectacle de carrer per conscienciar-nos de les dificultats que pateixen a l’entorn públic les persones amb mobilitat reduïda. L’espectacle va sortir de la residència d’avis i es va concentrar a la plaça Joan Matons, amb molta participació de petits i grans.

El mateix dissabte pel vespre, Sandra Bautista, criada a Martorelles, va oferir un concert intimista i molt variat amb cançons pròpies i en Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic va cantar principalment rumba catalana i cúmbia, ball d’arrels centre-americanes.

I finalment, diumenge, la nostra Coral La Fló va oferir un concert molt emotiu a la Font Sunyera i les colles de Ball de Gitanes de Montblanc, Mataró i Santa Maria de Palautordera, cadascuna amb variacions pròpies, un tastet dels balls de gitanes típics de cada poble.

I finalment, diumenge pel vespre, el cap de cartell, Pepe Viyuela, va oferir l’espectacle “Encerrona”, amb gran èxit entre el públic adult i infantil.

Abans del tancament definitiu de les despeses del Festival (uns 28.000€) i a l’espera de la possible concessió d’una subvenció de la Generalitat, el cost d’aquest any per l’Ajuntament és notablement inferior al de l’any passat (14.575€ comparat amb els 19.325€ de l’any 2021), encara que el caixet dels artistes era superior. Això s’ha produït per més subvencions (5.785€ més), més patrocinis (1.325€ més) i la venda d’entrades i samarretes (3.030€).

Si arribés la subvenció abans esmentada, el cost quedaria reduït a uns 5.000€. Cal puntualitzar que la majoria de subvencions només es poden rebre si els espectacles són de pagament, encara que aquest sigui força assequible.

Darrera actualització: 15.09.2022 | 12:08