Noves mesures per fer front a la Covid-19

Dilluns, 24 de maig de 2021 a les 00:00

Adjuntem les noves mesures que s'aplicaran a partir de dilluns 24 de maig i que estaran vigents fins el dia 6 de juny per la seva revisió.

A la reunió celebrada el passat 20 de maig per la revisió i seguiment del "Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc", s'han pres les següents mesures que entraran en vigor dilluns 24 de maig i que es mantindran fins el dia 6 de juny.

Activitats socials: Les trobades, tant a l'àmbit públic com privat, es limiten a un màxim de 10 persones llevat que es tracti de convivents.

Treball: Sempre que es pugui es recomana fer teletreball.

Educació: Es manté la docència virtual a Universitats amb augment de la docència presencial a tots els nivells amb restriccions. Batxillerat, Cicles Formatius, ESO, primària i infantil es mantenen presencials en la seva totalitat. Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

Activitats extraescolars, esportives i d'educació en lleure: Es permeten les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 10 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

Esport:

Equipaments esportius d'exterior i piscines: es permet amb una reducció del 50% de participants.

Instal·lacions esportives interiors: es permet amb una reducció del 50% de participants. Es permet l’ús de vestidors.

Competicions: Estan permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat amb presència de públic reduït a les competicions a l’aire lliure o amb ventilació òptima. Es mantenen sense públic les competicions de futbol i bàsquet professionals.

Comerços i centres comercials: Amb una reducció de fins al 50% de l'aforament podrà obrir el petit comerç, el mercat no sedentari i els centres comercials. Caldrà tenir en compte algunes excepcions.

Restauració: Es permet la seva obertura des de les 06:00h fins a les 00:00h, amb un màxim de 6 persones per taula i taules separades dos metres.

Cultura: Es manté l'activitat ordinària programada a sales de concerts, teatres, auditoris, cinemes, museus, biblioteques i sales d'exposició amb un aforament de fins al 70% d'assistents.

Es mantenen les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals, totes amb algunes restriccions a tenir en compte.

Activitats recreatives​: Els parcs infantils a l'exterior poden obrir amb una reducció del 50% del seu aforament. Els espais lúdics d'interior poden obrir amb restriccions.

 Equipaments cívics: Es permeten activitats amb restricció de l'aforament al 50%.

Salons de jocs, casinos i sales de bingo poden obrir amb limitacions.

Les fires i els parcs d’atraccions poden reobrir amb limitacions.

Actes religiosos: Es permet l'activitat religiosa amb un aforament màxim del 50% de la seva capacitat.

 

Als enllaços del costat teniu tota la informació actualitzada.

Darrera actualització: 25.05.2021 | 14:08