Noves mesures per fer front a la Covid-19

Diumenge, 14 de març de 2021 a les 00:00

Adjuntem les noves mesures que s'aplicaran a partir de dilluns 15 de març que estaran vigents inicialment fins el dia 28 de març per la seva revisió.

A la reunió celebrada el passat 11 de març per la revisió i seguiment del "Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc", s'han pres les següents mesures que entraran en vigor dilluns 15 de març i que es mantindran fins el dia 28 de març.

Activitats socials: Les trobades es limiten a un màxim de 6 persones llevat que es tracti de convivents.

Mobilitat: Es permet la mobilitat entre comarques sempre que sigui amb la bombolla de convivència i mantenint les mesures que fan referència a les reunions i trobades de caràcter social i familiar. Es permet l'entrada i sortida de Catalunya només per motius laborals i altres causes justificades.

Confinament nocturn: Cada dia de les 22:00h a les 06:00h, a excepció de motius laborals i altres causes justificades.

Treball: Sempre que es pugui es recomana fer teletreball.

Educació: Es manté la docència virtual per a Universitats amb augment de la docència presencial a tots els nivells amb restriccions. Es manté la reducció de la presencialitat al Batxillerat, Cicles Formatius i ensenyaments reglats de règim general. Els estudis d'ESO, primària i infantil es mantenen presencials. Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

Activitats extraescolars, esportives i d'educació en lleure: Es permeten les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

Esport:

Equipaments esportius d'exterior i piscines: es permet amb una reducció del 50% de participants.

Instal·lacions esportives interiors: es permet amb una reducció del 30% de participants. Es permet l’ús de vestidors.

L'activitat a l'aire lliure està permesa amb un màxim de 6 persones.

Competicions: Es permeten les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat. En aquestes competicions, menys les de bàsquet i futbol professional, està permesa la presència de públic amb la limitació del 50% d’assistents a l’aire lliure i el 30% en espais tancats i sempre amb seient preassignat.

Comerços i centres comercials: Amb una reducció de fins al 30% de l'aforament podrà obrir el petit comerç, el mercat no sedentari i els centres comercials de menys de 800 metres quadrats. Els centres de més de 800 metres quadrats hauran d'aplicar la reducció del 30% de l'aforament sobre una superfície màxima de 800 metres quadrats. El cap de setmana podran obrir. Caldrà tenir en compte algunes excepcions.

Restauració: Es permet la seva obertura per a esmorzars i dinars de 7:30h a 17:00h, amb un màxim de 4 persones i taules separades per dos metres. Es manté l'horari de menjars per emportar fins a les 22:00h i serveis a domicili fins a les 23:00h.

Cultura: Es manté l'activitat ordinària programada a sales de concerts, teatres, auditoris, cinemes, museus, biblioteques i sales d'exposició amb un aforament de fins al 50% d'assistents.

Es poden reprendre: les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s’han de respectar les mateixes limitacions d’aforament i les recomanacions de ventilació del punt anterior.

Activitats recreatives​: Els parcs infantils a l'exterior poden obrir amb una reducció del 50% del seu aforament i tancaran a les 20:00h.

Equipaments cívics: Es permeten activitats a l’aire lliure de tipus físic o d’entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d’un màxim de 6 persones.

Salons de jocs, casinos i sales de bingo poden obrir amb limitacions.

Es mantenen tancats: espais infantils lúdics interiors i parcs d’atraccions.

Actes religiosos: Es permet l'activitat religiosa amb un aforament màxim del 30% a la seva capacitat.

Setmana Santa: del 26 març al 9 d’abril: Es manté el tancament perimetral de totes les comunitats autònomes així com el confinament nocturn i la limitació de les reunions de grups de persones en espais públics i/o privats.


Als enllaços del costat teniu tota la informació actualitzada.

Darrera actualització: 16.03.2021 | 21:41