Noves mesures per fer front a la Covid-19

Dissabte, 27 de febrer de 2021 a les 00:00

Adjuntem les noves mesures que s'aplicaran a partir de dilluns 1 de març que estaran vigents inicialment fins el dia 8 de març per la seva revisió.

A la reunió celebrada divendres 26 de febrer per la revisió i seguiment del "Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc", s'han pres les següents mesures que entraran en vigor dilluns 1 de març i que es mantindran durant una setmana fins el dia 8 de març.

Activitats socials: Les trobades es limiten a un màxim de 6 persones, incloent-hi infants, i 2 bombolles de convivència.

Mobilitat: Es permet la mobilitat dins de la mateixa comarca durant tota la setmana. Es permet la mobilitat entre comarques per motius laborals i altres causes justificades.

Confinament nocturn: Cada dia de les 22:00h a les 06:00h, a excepció de motius laborals i altres causes justificades.

Treball: Sempre que es pugui es recomana fer teletreball.

Educació: Es manté la docència virtual per a Universitats tret del primer curs que poden mantenir la docència presencial. Es manté la reducció de la presencialitat al Batxillerat, Cicles Formatius i ensenyaments reglats de règim general. Els estudis d'ESO, primària i infantil es mantenen presencials. Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

Activitats extraescolars, esportives i d'educació en lleure: Es permeten les activitats adreçades als cicles d'infantil i primària, que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones, amb excepcions. Es reprenen les activitats no reglades i d'esport escolar per a joves a partir de secundària sempre que es mantinguin els grups de l'activitat lectiva. 

Esport:

Equipaments esportius d'exterior i piscines: es permet amb una reducció del 50% de participants.

Instal·lacions esportives interiors: es permet amb una reducció del 30% de participants

L'activitat a l'aire lliure està permesa amb un màxim de 6 persones i les competicions no professionals mantenen la suspensió.

Comerços i centres comercials: Amb una reducció de fins al 30% de l'aforament podrà obrir el petit comerç, el mercat no sedentari i els centres comercials de menys de 400 metres quadrats. Els centres de més de 400 metres quadrats hauran d'aplicar la reducció del 30% de l'aforament sobre una superfície màxima de 400 metres quadrats. El cap de setmana només podran obrir els establiments dedicats a la venda de productes i serveis essencials. Caldrà tenir en compte algunes excepcions.

Restauració: Es permet la seva obertura per a esmorzars i dinars de 7:30h a 10:30h i de 13:00h a 16:30h, amb un màxim de 4 persones i taules separades per dos metres. Es manté l'horari de menjars per emportar fins a les 22:00h i serveis a domicili fins a les 23:00h.

Cultura i activitats recreatives: Es manté l'activitat ordinària programada a sales de concerts, teatres, auditoris, cinemes, museus, biblioteques i sales d'exposició amb un aforament de fins al 50% d'assistents. Els parcs infantils a l'exterior poden obrir amb una reducció del 50% del seu aforament i tancaran a les 20:00h.

Actes religiosos: Es permet l'activitat religiosa amb un aforament màxim del 30% a la seva capacitat.

Als enllaços del costat teniu tota la informació actualitzada.

Darrera actualització: 27.02.2021 | 13:54