Noves mesures per fer front a la Covid-19

Dilluns, 4 de gener de 2021 a les 15:00

Adjuntem les noves mesures que s'aplicaran a partir de dijous 7 de gener que estaran vigents inicialment durant 10 dies.

A la reunió celebrada dilluns 4 de gener al migdia per la revisió i seguiment del "Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc", davant l'increment sostingut de casos positius per Covid-19 i nous ingressos a les UCI durant les últimes dues setmanes, s'han pres les següents mesures que entraran en vigor dijous 7 de gener i que es mantindran durant els 10 dies següents.

Activitats socials: Les trobades es limiten a un màxim de 6 persones, incloent-hi infants, i 2 bombolles de convivència.

Mobilitat: Tancament municipal durant tota la setmana. Es permet la mobilitat entre municipis per motius laborals i altres causes justificades.

Confinament nocturn: Cada dia de les 22:00h a les 06:00h, a excepció de motius laborals i altres causes justificades.

Treball: Sempre que es pugui es recomana fer teletreball.

Educació: Es manté la docència virtual per a Universitats i la reducció de la presencialitat al Batxillerat, Cicles Formatius i ensenyaments reglats de règim general. Els estudis d'ESO, primària i infantil es mantenen presencials.

Extraescolars: Es mantenen les activitats que es realitzin als centres educatius amb els grups estables de convivència d'activitat lectiva. Se suspenen la resta d'activitats de lleure, esport escolar i activitats extraescolars.

Esport:

  • Equipaments esportius d'exterior: es permet amb una reducció del 50% de participants.

  • Instal·lacions esportives interiors: queden tancades a excepció de piscines amb un aforament màxim del 30%.

  • L'activitat a l'aire lliure està permesa amb un màxim de 6 persones i les competicions queden suspeses.

Comerços i centres comercials: Amb una reducció de fins al 30% de l'aforament podrà obrir el petit comerç i els centres comercials de menys de 400 metres quadrats. Els centres de més de 400 metres quadrats hauran de tancar. Caldrà tenir en compte algunes excepcions.

Restauració: Es permet la seva obertura per a esmorzars i dinars de 7:30h a 9:30h i de 13:00h a 15:30h, amb un màxim de 4 persones i taules separades per dos metres. Es manté l'horari de menjars per emportar fins a les 22:00h i serveis a domicili fins a les 23:00h.

Cultura i activitats recreatives: Es manté l'activitat ordinària programada a sales de concerts, teatres, auditoris, cinemes, museus, biblioteques i sales d'exposició amb un aforament de fins al 50% d'assistents. Els parcs infantils a l'exterior poden obrir amb una reducció del 50% del seu aforament i tancaran a les 20:00h.

Actes religiosos: Es permet l'activitat religiosa amb un aforament màxim del 30% a la seva capacitat.

Als enllaços del costat teniu tota la informació actualitzada.

Darrera actualització: 04.01.2021 | 20:55