DETECTATS CASOS D´ESCABIOSI A L´ESCOLA

Informem que en el nostre col·legi, Les Mimoses, ha hagut 3 casos confirmats de escabiosi (Sarna) Aquesta és una malaltia parasitària de la pell causada per un tipus de àcar microscòpic que viu a la capa superior de la pell i que es transmet per
contacte personal directe i prolongat amb la pell de la persona afectada. El període d'incubació sol ser de 2 a 6 setmanes.

Ocasionalment aquesta malaltia es contreu també per articles d'intercanvi, com roba, tovalloles o roba de llit usada per una persona afectada. De fet, s'ha demostrat que aquest àcar sobreviu durant 3 dies a peluixos, cadires, sofàs i en sòls de rajoles.
La escabiosi pot afectar qualsevol persona de qualsevol estrat social, sense tenir una relació directa amb els hàbits d'higiene personal i els seus símptomes més comuns són l'erupció cutània i picor intensa, especialment a la nit. L'erupció també es pot manifestar en forma de petites butllofes i crostes. Davant d'algun d'aquests símptomes s’ha anar el més aviat possible al metge perquè realitzi un diagnòstic.

En relació al focus d'infecció de la nostra escola, no és possible determinar el seu origen ja que aquest no és un espai tancat i la pols que pugui haver a les aules no pot ser l'inici del focus d'infecció.

L'Ajuntament, responsable de la neteja del Centre escolar, va començar a realitzar una neteja a fons amb mitjans propis, i posteriorment va acordar amb la direcció del Centre i l'Ampa contractar una empresa privada per fer una neteja integral de tota
la instal·lació. Aquesta intervenció, s'ha realitzat i seguint les instruccions de
l'Agència de Salut Pública de Catalunya, que ens va recomanar fer una neteja a fons de les aules afectades, sense aplicar cap tipus de fumigació (neteja que s'ha
ampliat a tot el recinte interior).

Des de l’Ajuntament desitgem una ràpida recuperació de les persones afectades i que es restableixi el més aviat possible la normalitat al centre escolar.

En cas de dubtes o necessitat d'una informació personificada, es pot trucar al Servei de Vigilància Epidemiològica I Resposta a Emergències de Salut Pública a la comarca Tel. 93.624 64 32.
 
  • Segueix-nos a
  • Amb la col·laboració de: