Noves mesures per fer front a la Covid-19

Diumenge, 25 d'abril de 2021 a les 00:00

Adjuntem les noves mesures que s'aplicaran a partir de dilluns 26 d'abril i que estaran vigents fins el dia 3 de maig per la seva revisió.

A la reunió celebrada el passat 22 d'abril per la revisió i seguiment del "Pla d'actuació del PROCICAT per emergències associades a malalties transmissibles emergents amb potencial alt risc", s'han pres les següents mesures que entraran en vigor dilluns 26 d'abril i que es mantindran fins el dia 3 de maig.

Activitats socials: Les trobades, tant a l'àmbit públic com privat, es limiten a un màxim de 6 persones llevat que es tracti de convivents.

Mobilitat: Queda limitada l'entrada i sortida de persones del territori de Catalunya sense motiu justificat. Està permesa la mobilitat entre diferents comarques.

Confinament nocturn: Cada dia de les 22:00h a les 06:00h, a excepció de motius laborals i altres causes justificades.

Treball: Sempre que es pugui es recomana fer teletreball.

Educació: Es manté la docència virtual per a Universitats amb augment de la docència presencial a tots els nivells amb restriccions. Batxillerat, Cicles Formatius, ESO, primària i infantil es mantenen presencials en la seva totalitat. Permesos els desplaçaments i sortides del centre escolar amb pernoctació sempre que no trenquin el grup bombolla.

Activitats extraescolars, esportives i d'educació en lleure: Es permeten les activitats extraescolars, de lleure i esportives des de cicle infantil fins a batxillerat i cicles formatius que es realitzin dins o fora dels centres educatius amb un màxim de 6 persones (a excepció de les que preservin el grup bombolla).

Esport:

Equipaments esportius d'exterior i piscines: es permet amb una reducció del 50% de participants.

Instal·lacions esportives interiors: es permet amb una reducció del 50% de participants. Es permet l’ús de vestidors.

Competicions: Estan permeses les categories internacionals, professionals, estatals i competicions que hi donen accés, a més de les lligues regulars de qualsevol edat amb presència de públic reduït al 50% a les competicions a l’aire lliure o amb ventilació òptima i sense públic les competicions de futbol i bàsquet professionals.

Comerços i centres comercials: Amb una reducció de fins al 30% de l'aforament podrà obrir el petit comerç, el mercat no sedentari i els centres comercials. Caldrà tenir en compte algunes excepcions.

Restauració: Es permet la seva obertura per a esmorzars i dinars de 7:30h a 17:00h, amb un màxim de 4 persones per taula i taules separades dos metres. Es manté l'horari de menjars per emportar fins a les 22:00h i serveis a domicili fins a les 23:00h.

Cultura: Es manté l'activitat ordinària programada a sales de concerts, teatres, auditoris, cinemes, museus, biblioteques i sales d'exposició amb un aforament de fins al 50% d'assistents.

Es mantenen les activitats de cultura popular i tradicional, les gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals. Els assistents han de romandre asseguts i s’han de respectar les mateixes limitacions d’aforament i les recomanacions de ventilació del punt anterior.

Activitats recreatives​: Els parcs infantils a l'exterior poden obrir amb una reducció del 50% del seu aforament i tancaran a les 20:00h. Els espais lúdics d'interior poden obrir amb restriccions.

 Equipaments cívics: Es permeten activitats a l’aire lliure de tipus físic o interiors d’entrenament de la memòria per a majors de 60 anys en grups d’un màxim de 6 persones.

Salons de jocs, casinos i sales de bingo poden obrir amb limitacions.

Es mantenen tancats: els parcs d’atraccions.

Actes religiosos: Es permet l'activitat religiosa amb un aforament màxim del 50% a la seva capacitat.

 

Als enllaços del costat teniu tota la informació actualitzada.

Darrera actualització: 26.04.2021 | 19:48